Skip to content

Kona Residence / Belzberg Architects

Tháng Tám 22, 2011

Nestled between cooled lava flows, the  residence situates its axis not with the linearity of the property, but rather with the axiality of predominant views available to the site. Within the dichotomy of natural elements and a geometric hardscape, the residence integrates both the surrounding views of volcanic mountain ranges to the east and ocean horizons westward.

Architect: Belzberg Architects

Location: Kona, Hawaii, USA
Project Team: Hagy Belzberg, Principal; Barry Gartin, Project Manager; David Cheung, Barry Gartin, Cory Taylor, Andrew Atwood, Chris Arntzen, Brock DeSmit, Dan Rentsch, Lauren Zuzack, Justin Brechtel, Phillip Lee, Aaron Leppanen
Landscape Architect: Belt Collins Hawaii
Project Area: 7,800 sqf
Project Year: 2010
Photographs: Benny Chan (Fotoworks)

The program is arranged as a series of pods distributed throughout the property, each having its own unique features and view opportunities. The pods are programmatically assigned as two sleeping pods with common areas, media room, master suite and main living space. An exterior gallery corridor becomes the organizational and focal feature for the entire house, connecting the two pods along a central axis.

To help maintain the environmental sensitivity of the house, two separate arrays of roof mounted photovoltaic panels offset the residence energy usage while the choice of darker lava stone help heat the pool water via solar radiation. Rain water collection and redirection to three drywells that replenish the aquifer are implemented throughout the property. Reclaimed teak timber from old barns and train tracks are recycled for the exterior of the home. Coupled with stacked and cut lava rock, the two materials form a historically driven medium embedded in Hawaiian tradition. Local basket weaving culture was the inspiration for the entry pavilion which reenacts the traditional gift upon arrival ceremony. Various digitally sculpted wood ceilings and screens, throughout the house, continue the abstract approach to traditional Hawaiian wood carving further infusing traditional elements into the contemporary arrangement.

© Benny Chan (Fotoworks)
Structural: William Blakeney Inc.
Mechanical: Mark Morrison & Associates
Electrical: Lighting & Engineering Integrated, Inc.
Plumbing: Mark Morrison & Associates
General Contractor: Tinguely Development, Inc.
Landscaping: Joe Roderick Hawaiian Landscapes, Inc.
Interiors: MLK Studio
Special Fabrication: Spectrum Oak Products

Source: archdaily.com

From → Nhà ở

Để lại phản hồi

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: