Bỏ qua nội dung

PARKROYAL on Pickering

Tháng Ba 28, 2012

Located in central Singapore, the top tier business hotel and office in a garden project at Hong Lim Park, designed by WOHA, demonstrates how they were able to not only conserve greenery in a built-up high-rise city center, but multiply it vertically in a manner that is architecturally striking, integrated and sustainable. Undergoing construction with scheduled completion in this year, the project has achieved Singapore’s Green Mark Platinum score, the nation’s highest environmental certification. More images and architects’ description after the break.


Courtesy of WOHA

The site is at a junction between the CBD and the colorful districts of Chinatown and Clark Quay, and faces Hong Lim Park. A contoured podium responds to the street scale, drawing inspiration from landscape formations. These contours are precast concrete elements of modular radii, allowing the complex, sculptural podium to be put together from a basic ‘kit of parts’.


Courtesy of WOHA

On the ground the contours create dramatic outdoor plazas and gardens which flow seamlessly into the interiors. Greenery from the park is visually extended up into the building in the form of planted valleys, gullies and waterfalls. The landscaping also conceals openings to the above ground car parking while allowing in air and natural light. The top of the podium is a lush landscaped terrace housing the development’s recreational facilities, with infinity edge pools opening up unobstructed views of the city. Birdcage cabanas perched over the waters add interest and delight.


view from garden looking down

The high-rise blocks housing the hotel rooms and offices are arranged into an open-sided courtyard configuration, breaking up the mass and maximizing views and daylighting into the building. Blue and green glass recalls the water of the nearby Singapore River. The courtyards have contoured sky gardens every four storeys, which bring lush greenery directly to the rooms and continues the landscaping up the entire height of the building. Corridors, lobbies and common washrooms are designed as garden spaces with stepping stones, planting and water features which create an alluring resort ambiance with natural light and fresh air, instead of being 24-hour energy guzzling air conditioned spaces. Tall overhangs work together with leafy foliage to screen these spaces from the weather and direct sun.


view from garden looking up

A total of 15,000m2 of skygardens, reflecting pools, waterfalls, planter terraces and green walls were designed; this is double the site area or equivalent to the footprint of the adjacent Hong Lim Park. A diverse variety of species ranging from shade trees, tall palms, flowering plants, leafy shrubs and overhanging creepers come together to create a lush tropical setting that is attractive not only to the people but also to insects and birds, extending the green areas from Hong Lim Park and encouraging bio-diversity in the city.


lobby

These landscapes are designed to be self-sustaining and rely minimally on precious resources. Rainwater collected from upper floors irrigate planters on the lower floors by gravity supplemented by non-potable recycled Newater, which will also be used for all water features. Photovoltaic cell arrays on the roof will power reticulation systems and softscape lighting.

Architects: WOHA
Location: Upper Pickering Street, Singapore
Project Team: Wong Mun Summ, Richard Hassell, Donovan Soon, Sim Choon Heok, Francis Goh, Toh Hua Jack, Tan Szue Hann, Alen Low, Mappaudang Ridwan Saleh, Amber Dar Wagh, Evelyn Ng, Pham Sing Yeong, Josephine Isip, William Zorca, John Paul R Gonzales, Vanessa Ong
Client: Hotel Plaza Property (Singapore) Pte Ltd
Hotel Operator: Pan Pacific Hotels Group
Civil and Structural Engineer: TEP Consultants Pte Ltd
Mechanical & Electrical Engineer: BECA Carter Hollings & Ferner (S. E. Asia) Pte Ltd
Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall LLP
Lighting Consultant: Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd
Landscape Consultant: Tierra Design (S) Pte Ltd
Façade Consultant: Meinhardt Facade Technology (S) Pte Ltd
Greenmark Consultant: LJ Energy Pte Ltd
Acoustic Consultant: CCW Associates Pte Ltd
Main Contractor: Tiong Seng Contractors (Pte) Ltd
Gross Floor Area: 29,227.0 sqm
Plot Area: 6,958.9 sqm, about 205mx33m
Height of Building: 89m
Project Cost: S$ 137 million
Design Inception: 12/2007
Start of Construction: 12/2009
Completion Date: 06/2012




Nguồn: archdaily

From → Khu phức hợp

Gửi bình luận

Trả lời

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Đăng xuất /  Thay đổi )

Google photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google Đăng xuất /  Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Đăng xuất /  Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Đăng xuất /  Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: